Ohuen näytön varjopuolia

Ohuen näytön varjopuolia

Nykyajan elektroniikassa on siirrytty kohti ohuempia laitteita jo vuosia. Tämä trendi on ollut vahvasti esillä esimerkiksi kannettavissa tietokoneissa ja televisioissa. Osa näistä ohuista laitteista ovat kyllä varsin näyttävän näköisiä, mutta tästä suunnittelusta on myös haittapuolia varsinkin jos yritetään tehdä hieman edullisempia laitteita.

Alla on video eräästä kuluttujaluokan kannettavasta jossa on hyvin ohut näyttö. Näytön runko on tehty kustannussyistä muovista, ja sen takia se ei ole myöskään kovin jämäkkä. Näyttöpaneelin johdot joutuvat turhaan rasitukseen näyttöä käännellessä ja murtuvat melko helposti. Seurauksena on monesti näyttö joka toimii vain tietyssä asennossa tai toimii silloin tällöin. Tämä on varsin tyypillinen vika varsinkin kulutustason “muoviläppäreissä” joissa näyttöjä ei ole tuettu asianmukaisesti. Yritysluokan kannettavissa näyttöjen rungot ovat usein metallia ja näitä ongelmia on selvästi vähemmän.

Laitteen ulkonäköön halutaan panostaa koska se on myynnin kannalta hyvin tärkeä asia. Samalla pitäisi kuitenkin tuottaa laitteet edullisesti. Tämä on vaikea yhtälö saavuttaa ilman laadusta tinkimistä.

 

2018-08-16T12:07:57+00:00