Muista puhdistaa koneesi vuosittain.

Muista puhdistaa koneesi vuosittain.

Varsinkin kannettavia tietokoneita hajoaa paljon ylikuumentumisen johdosta. Pöly tukkii laitteen jäähdyttimet ja kuuma ilma jää pyörimään koneen sisälle. Tämä voi laskea koneen käyttöikää merkittävästi. Tavalliset pöytäkoneet, kannettavat ja lisäksi esim. pelikonsolit kärsivät tästä ongelmasta varsin yleisesti.

Koneet kannattaa puhdistaa pölyistä vähintään muutaman kerran vuodessa. Paineilma on yleensä paras tapa putsaukseen, mutta joskus laitteita pitää purkaa jonkin verran että pölyyn pääsee käsiksi. Jos konetta ei ole putsattu pitkään aikaan, voi pöly olla jo kangasmaista mattoa ja sen poistaminen vaatii yleensä koneen purkamisen.

Koneen puhdistaminen on ehdottomasti tärkein huoltotoimenpide, mikä tietokoneille kannattaa tehdä. Se on laitteesta riippuen yleensä yksinkertainen operaatio, jonka voi tehdä vaikka kotona. Kysy rohkeasti lisää!

2013-01-28T09:31:05+00:00